Ezekre az új építésű lakásokra használhatod fel a 10+10 milliót!

A Családok Otthonteremtési Kedvezményének kiterjesztése pozitív és negatív hatásaival alapjaiban fordíthatja fel az ingatlanpiacot. Újonnan induló sorozatunkban olyan otthonokat mutatunk be hétről hétre, melyekre igénybe vehető a támogatás.

A ingatlanvásárlás és -építés komoly döntés, melynek legnagyobb oka, hogy súlyos anyagi kockázatot kell vállalni. Kevés olyan ember él az országban, aki a zsebéből elő tud rántani 20-30 millió Ft-ot. Így az ember felméri lehetőségeit, mérlegel, mennyi hitelt tud bevállalni, ha van más ingatlanja, földterülete, akkor hajlandó-e megválni valamitől. A kalkulációból kirajzolódik egy határ, amit még benyel a vásárló, fölé azonban már nem tud/akar menni.

A CSOK kiterjesztése valamivel megváltoztatta ezt a helyzetet. Adott ugyanis egy összeg és ehhez kell megfelelő otthont találni, illetve, eldönteni mennyire tudunk e fölé menni. Mi kell hozzá? Meg kell felelni az előírt “személyi” kritériumoknak, illetve, szükséges még az ingatlanokra vonatkozó feltételrendszernek megfelelő kínálat, vagyis, amiből választani lehet.

Mai bejegyzésünkben a 10+10 millióra megyünk rá. Ez a mértékű támogatás az új építésű, legalább 60 négyzetméteres lakásokra vehető igénybe. Lássuk, hogy miket találtunk!

forrás: Otthontérkép.hu